U bent hier

Stoptober: campagne start 3 september

13 augustus, 2020

De voorbereidingen voor ‘Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober!’ zijn begonnen: de landelijke campagne start op 3 september. Het Trimbos-instituut faciliteert de inzet van Stoptober via zorgprofessionals, om de campagne tijdig en adequaat bij patiënten onder de aandacht te kunnen brengen. Er is onder andere een gratis Stoptober-toolkit samengesteld. Als u deze nu bestelt, ontvangt u het pakket eind augustus.

De Stoptober Toolkit 2020 is te bestellen via de Trimbos-webwinkel en bevat 2 posters, 100 flyers en 100 visitekaartjes. Vanaf 3 september start de inschrijving voor Stoptober. Dit jaar stelt Stoptober logo’s, posts en kleine advertenties beschikbaar die u kunt gebruiken op uw website, socialemediakanalen of in de wachtkamer.

Wilt u aanhaken bij een breder lokaal of regionaal Stoptober-activiteitenplan, of wilt u hier zelf het voortouw in nemen? Dan kunt u contact opnemen met stoptober@trimbos.nl of stoptober@ggdghor.nl om afstemming te zoeken met uw GGD-regio.

PIN

Voor NHG-leden is een gratis e-learning (PIN) te volgen: Stoppen met roken

Deze komt het best tot zijn recht als voorbereiding van de groepsnascholing, de Basiscursus ‘Stoppen met Roken’ voor huisartsen en praktijkondersteuners, die u mogelijk via uw regionale scholingsaanbieder kan volgen of zelf in company kunt organiseren samen met de Trimbosacademie.

Thuisarts.nl

Thuisarts.nl geeft informatie en adviezen over stoppen met roken voor patiënten. Ook is er een keuzetabel voor welke vorm van ondersteuning bij u past. Of bekijk de film over stoppen met roken.

Meer informatie

Alle informatie en meer vindt u op www.trimbos.nl/stoptober. U leest daar onder meer wat Stoptober precies inhoudt en hoe u zelf met Stoptober aan de slag kunt gaan. Ook vindt u er handige tips om patiënten te motiveren om (28 dagen) te stoppen met roken en handvatten om Stoptober in te zetten.